Over mij

Ik ben Martijn van Butselaar, 42 jaar. Een aantal jaren terug, kreeg ik met een burn-out te maken. Hierdoor stond alles op z’n kop. Maar het zette me uiteindelijk met beide beentjes op de grond. Want wat is nu eigenlijk belangrijk in het leven, waar krijg ik energie van? Dat is dus niet van kapitalistische zaken in mijn geval, maar samen met mensen dingen voor andere mensen doen. En met hen kijken hoe & waar we de wereld een beetje mooier kunnen maken.

Mijn grootste passie is alles wat met eten te maken heeft. Waar komt het vandaan, hoe bereid je iets etc. etc.. Dit wilde ik koppelen aan het idee “hoe kunnen we de wereld een stukje mooier maken”, en zo werd de Stadskok geboren. De vier pijlers ziet u op de homepage. Verbinden, motiveren, inspireren dat zijn mijn key-words, en dat alles gekoppeld aan lekker en gezond eten.

Wat kan ik u of uw organisatie bieden: informatie ophalen, door middel van buurttafels (kan over ieder onderwerp zijn). Gezonde voeding op een leuke en originele manier met eten uit de regio of die niet in de winkels komen omdat ze krom, een ander kleurtje etc. hebben. Motiveren, leren samenwerken en out of the box leren kijken & denken.

Een mooi voorbeeld hiervan gebeurde bij een Buurttafel. Een Turkse vrouw vertelde me dat ze sinds de dood van haar man zelden tot nooit meer buiten de deur kwam. Nu komt ze naar de Buurttafels en helpt ze zelfs mee. Ze is zo enthousiast geworden dat ze zelfs ook graag in andere wijken mee wil helpen. Dit soort mooie voorbeelden zijn voor mij de drijfveer om de stadskok verder te ontwikkelen. Al zou je maar een paar mensen inspireren, dan wordt de wereld alweer wat mooier.

Martijn van Butselaar, Stadskok

Martijn van Butselaar

“Een fantastisch project dat mensen bewust maakt van de voedselverspilling, streekproducten promoot, mensen met elkaar verbindt en een gezonde maaltijd biedt.”- Cars Kuiperij
"Het voorbereiden was erg gezellig en het eten was overheerlijk! Ik zal de Stadskok dan ook zeker aanraden."- Susan Klun